Actualitat  

Comunicat sobre l'aprovació de les Lleis del Referèndum i Transitorietat

15-09-2017

Des de Solidaritat Catalana per la Independència donem tot el nostre suport al Parlament de Catalunya i al Govern, per l’aprovació de la Llei de Referèndum i la seva convocatòria i ens posem a disposició de les institucions catalanes per a fer possible que l’1 d’octubre s’obtingui la victòria i immediatament se n’apliqui el resultat.

Cal atorgar tot el mèrit dels fets d’ahir als 72 diputats independentistes de JxSí i la CUP, la Presidenta del Parlament i el Govern de la Generalitat encapçalat pel Molt Honorable President Carles Puigdemont. Volem expressar el nostre més sincer reconeixement per unes decisions que, en cas que el procés no culmini satisfactòriament, poden posar en risc el seu patrimoni personal, el seu futur polític o fins i tot la seva llibertat.

I també volem reconèixer-nos la contribució de Solidaritat, en la seva justa mesura, a que aquesta convocatòria d’un referèndum d’autodeterminació vinculant sigui una realitat. Recordem, a mode de resum, la participació de membres de SI i del seu entorn en el primer manifest que demanava el referèndum quan el procés semblava estancat; els comunicats on establíem les condicions per les quals un referèndum és una eina també vàlida per assolir la independència; l’inici de la campanya pel Sí conjuntament amb Demòcrates i independents ja al desembre passat; els actes organitzats per demanar el Sí amb diverses entitats; la participació en les diverses Taules pel Sí al territori i en la campanya nacional de l’ANC i Òmnium; les mocions als ajuntaments en suport del referèndum, dels encausats, del dret d’autodeterminació; el suport del nostre alcalde i regidors a posar les urnes. Però també una tasca més discreta però tant o més efectiva de transmissió de la via unilateral: a través de les xarxes socials o de mitjans de comunicació; a través de l’establiment de relacions a tots els nivells amb les diverses entitats; potenciant i donant gruix a persones rellevants que emeten el mateix missatge que nosaltres i, en general, influint a nivell nacional i també internacional. És innegable que hi hem estat des del principi i hem intentat aportar tot el que estava a les nostres mans per arribar a aquest moment i ho continuarem fent.

L’aprovació de la Llei del Referèndum i la seva convocatòria és una fita històrica (malgrat l’abús de la paraula). D’una manera oficial, legal i per escrit es desafia l’Estat espanyol i ens converteix de facto en subjecte polític. Però és evident que no és encara la culminació ni del procés, ni del mandat del poble català, ni acompleix l’objectiu pel qual es creà Solidaritat. Cal fer el Referèndum, cal guanyar el Sí, cal aplicar-ne el resultat: cal fer la Independència. Per això us demanem a tots els nostres adherits i simpatitzants que fem un darrer esforç i empenyem tots plegats i de manera conjunta per assolir el nostre objectiu: la llibertat de la nostra nació. Seguim treballant.

Visca Catalunya Lliure!

Executiva Nacional Solidaritat catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord JUNTS-PSOE Comunicat sobre la dissolució de l'Assemblea de Representants Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Comunicat envers el COVID-19 i les decisions preses pel Gobierno Comunicat sobre l'acord ERC-PSOE Comunicat sobre la sentència contra els ostatges polítics Comunicat envers les eleccions espanyoles del 28A