Actualitat  

Comunicat envers les eleccions espanyoles del 28A

10-04-2019

Des de l'Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència entenem que, després del mandat que va endegar el poble català l'1 d'octubre de 2017, al Congreso o al Senado espanyol no s'hi ha d'anar a contribuir a la governabilitat d'un Estat que ni és el nostre, ni en volem ser partícips de cap manera.

Atès que no ha estat possible l'enteniment per a constituir una força unitària independentista per anar plegats a les eleccions espanyoles del 28A, i que podrien haver evidenciat amb escons buits un rebuig i un bloqueig a l'Estat, des de l'Executiva Nacional creiem que l'abstenció és la resposta coherent que es pot donar des de l'independentisme. Tot i així, tenint en compte la diversitat i els diferents punts de vista ideològics, respectem la llibertat individual de vot de cadascú, com no pot ser d'altra manera.

Hem de mirar endavant i afrontar la darrera etapa del procés d'independència i de desplegament de la República Catalana. Com sabeu, des de fa mesos hem impulsat i col·laborat intensament en el projecte de «PRIMÀRIES CATALUNYA», que ha permès bastir llistes transversals a través de primàries obertes a la ciutadania o processos participatius. Aquest procediment, profundament democràtic, ha permès presentar llistes electorals a desenes de poblacions del país per a les eleccions municipals de 2019, amb gent compromesa i lleial al mandant de l'1 d'octubre, fet que considerem un primer pas efectiu de la República.

Des de Solidaritat continuarem insistint i argumentant fins a l'extenuació que mentre no siguem un Estat independent, l'única estratègia eficaç per aconseguir-ho és conformar un bloc unitari, amb la transversalitat ideològica més àmplia possible, que amb la convicció necessària aglutini el mandat del poble i faci efectiva la República Catalana.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord JUNTS-PSOE Comunicat sobre la dissolució de l'Assemblea de Representants Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya SI planteja a la militància presentar-se a les eleccions amb Junts i Demòcrates Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 Comunicat envers el COVID-19 i les decisions preses pel Gobierno Comunicat sobre l'acord ERC-PSOE