Actualitat  

Comunicat sobre el Referèndum i el resultat

3-10-2017

Solidaritat Catalana per la Independència dóna tot el seu suport al Govern per tal que implementi el resultat de l’1O

Aquest diumenge 1 d’octubre el nostre país va dur a terme un referèndum d’autodeterminació vinculant amb el total rebuig, boicot i repressió de l’estat espanyol.

Des de Solidaritat Catalana per la Independència volem fer les següents consideracions:

Ens sentim emocionats i orgullosos pel coratge, la persistència i la dignitat amb què va actuar el poble català davant la contundent repressió de la policia espanyola.

Condemnem la violència exercida per Espanya i volem mostrar tota la nostra solidaritat amb les persones agredides per aquesta.

Valorem com un èxit absolut que malgrat que la contundent repressió almenys 2,2 milions de catalans poguessin exercir el seu dret a vot. És evident que els atacs violents de la policia espanyola van afectar el normal transcurs de la jornada amb col·legis tancats i persones que podrien haver tingut por de sortir de casa.

Celebrem l’àmplia victòria del ‘Sí’ amb més de 2 milions de vots, que representen el 90% del total. Això representen 120.000 vots més a favor d’implementar la independència que no pas els vots favorables que va obtenir l’Estatut d’Autonomia de Catalunya en el referèndum per ratificar-lo que va tenir lloc l’any 2006.

Ens posem al servei del Govern de Catalunya, del President Puigdemont i del Parlament de Catalunya i els volem donar tot el nostre suport per tal que implementin el resultat del referèndum de l’1O tot proclamant la independència del nostre país, aplicant la Llei de Transitorietat Jurídica i prenent el control del territori.

Executiva Nacional Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord JUNTS-PSOE Comunicat sobre la dissolució de l'Assemblea de Representants Comunicat de SI sobre les eleccions espanyoles Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Resultat de la consulta a presentar-se SI amb Junts i Demòcrates de Catalunya Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 Comunicat envers el COVID-19 i les decisions preses pel Gobierno Comunicat sobre l'acord ERC-PSOE