Actualitat  

Comunicat sobre el debat dels pressupostos

8-06-2016

Les desavinences entre la CUP i JxSí en la gestió diària de l’autonomia catalana, semblen posar en perill de manera cíclica el procés d’independència, en el que és una administració frívola i imprudent del mandat de la nació catalana del 27S.

L’elaboració del pressupost, el darrer autonomista, ha tornat a provocar soroll i desunió, quan a aquestes alçades, hauríem d’estar donant una imatge de resolució i d’unitat que no fes dubtar sobre l’objectiu final, que és la proclamació de la independència en 13 mesos. Si els pressupostos autonòmics són vitals per al procés, i d’efecte d’un any, perquè no s’han de posar d’acord? I si no ho són tant, si la independència només depèn de la voluntat del Govern i dels 72 diputats que ho van prometre, perquè s’amenaça amb l’aturada del procés? La reiteració pública de confrontació o missatges contradictoris en l’aplicació i terminis del full de ruta només pot conduir a refredar i afeblir el suport majoritari que té el procés. Des de Solidaritat doncs, exigim responsabilitat tant a JxSí i la CUP, i altura de mires i noblesa per deixar enrere la política partidista i treballar plegats per assolir la independència.

El poble català el 27S va donar la seva confiança a uns determinats partits polítics perquè fessin la independència per sobre de qualsevol altra consideració. Si no en són capaços, que deixin pas a altres formacions amb l’actitud i el coratge suficient per encarar el repte. A Solidaritat Catalana per la Independència, estem a la vostra disposició.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre els primers sis mesos de l'Acord de Govern entre ERC i Junts La fi d'alguns dels peatges #NoVullPagar Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Comunicat envers el COVID-19 i les decisions preses pel Gobierno Comunicat sobre l'acord ERC-PSOE Comunicat sobre la sentència contra els ostatges polítics Comunicat envers les eleccions espanyoles del 28A Posicionament sobre la nova presidència del Govern Posicionament davant la situació d'empresonament i exili dels dirigent polítics independentiste Posicionament sobre la investidura del President de la Generalitat