Actualitat  

Primàries per la República, ANC i Primàries Barcelona creen «Primàries Catalunya»

23-08-2018

Com a integrants de la coordinadora de Primàries per la República, ens plau comunicar-vos que aquest matí s’ha fet públic l’acord entre Primàries per la República, l’ANC i Primàries Barcelona per a organitzar conjuntament eleccions primàries obertes a la ciutadania per tal d’escollir les candidates i els candidats de llistes unitàries i transversals per a les properes eleccions municipals a Catalunya. Avui neix Primàries Catalunya.

Tal i com hem anat informant darrerament, s’ha anat concretat aquest principi d’acord que ens permetrà fer unes primàries obertes amb l’apoderament ciutadà més gran possible i fer candidatures que neixin com la millor expressió de la voluntat ciutadana defensada des de l’1 d’octubre.

La Coordinadora de Primàries per la República: Primàries Reus, Primàries Mataró, Independents per la Selva, Consultes per la Independència, Solidaritat Catalana per la Independència, Demòcrates de Catalunya… i molts municipis com Sitges, Tortosa, Lleida, Gavà, Vilassar de Mar, Arenys de Munt, Barcelona, Vilanova i la Geltrú, Sabadell, Terrassa, Cambrils… representants de 184 municipis disposats a fer Primàries, confluiran en el grup de treball de Primàries Catalunya.

Amb l’objectiu que les properes eleccions municipals siguin el primer pas cap a la República de Catalunya, obrint les llistes electorals a tots aquells ciutadans i ciutadanes que vulguin proposar-se com a candidats/es i a tots aquells i aquelles que vulguin decidir directament qui els ha de representar, lleials al mandat de l’1 d’octubre, compartim l’acord que Josep Manel Ximenis, en representació de Primàries per la República, ha signat juntament amb l’Elisenda Paluzie, de l’ANC, i Jordi Graupera, de Primàries Barcelona, avui dijous 23 d’agost.

Text de l’acord:

“MANIFESTEM

I. Que l’Assemblea Nacional Catalana és un moviment assembleari que pretén, a través de la unitat d’acció, fer possible que el poble de Catalunya, de forma pacífica i democràtica, pugui constituir-se en un estat independent. Amb la intenció d’avançar cap aquest objectiu, el Secretariat Nacional de l’entitat va posicionar-se a favor de potenciar i/o impulsar primàries obertes a les principals ciutats del país per a les eleccions municipals de 2019.

II. Que Primàries Barcelona és un moviment ciutadà que, a través de l’Associació per la Participació Política, pretén organitzar unes eleccions primàries per configurar, de forma oberta i democràtica, una llista independentista que pugui guanyar les eleccions municipals de l’any 2019 a la ciutat de Barcelona.

III. Que Primàries per la República és una Coordinadora de candidatures per a les eleccions municipals del 2019 a la resta de municipis de Catalunya, que vol facilitar l’estructura necessària perquè es puguin escollir directament els candidats i les candidates per defensar a cada territori el mandat popular emanat del referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre del 2017.

Així doncs, per tal que les ciutadanes i els ciutadans de Catalunya puguin decidir directament les candidates i els candidats sobiranistes a les properes eleccions municipals mitjançant unes primàries obertes, unitàries i transversals, que permetin assolir o ampliar majories polítiques sobiranistes al major nombre possible de municipis, les tres organitzacions

ACORDEM

PRIMER.- Organitzar conjuntament eleccions primàries obertes per escollir les candidates i els candidats de llistes unitàries i transversals per a les properes eleccions municipals a Catalunya.

SEGON.- Posar els respectius mitjans i recursos, tant tècnics com humans, a disposició de l’organització d’aquestes eleccions primàries i oferir a les iniciatives locals que impulsin processos de primàries l’estructura necessària de serveis tècnics i logístics, i d’assessorament, perquè puguin escollir directament i lliure, sense condicionaments previs, els seus candidats i les seves candidates en les properes eleccions municipals.

TERCER.- Impulsar un cens conjunt per a la celebració de les primàries obertes, unitàries i transversals. Aquest cens es començarà a elaborar a partir del dia 27 d’agost de 2018. A aquest efecte, s’habilitarà el web www.primariescatalunya.cat.

QUART.- Pel que fa a les eleccions municipals a la ciutat de Barcelona, consensuar un reglament propi abans del proper dia 15 de setembre de 2018. Aquest reglament ampliarà el termini de presentació de candidatures fins al 31 d’octubre de 2018. Mentre no es consensuï aquest reglament propi, que esmenarà l’impulsat per Primàries Barcelona, aquest darrer romandrà vigent, en particular pel que fa a la forma de presentació de candidatures. El termini per presentar-les romandrà obert. Les candidates i els candidats que ja hagin presentat la seva candidatura a les eleccions primàries de la ciutat de Barcelona mantindran íntegrament tots els seus drets en el reglament que s’acordi.

CINQUÈ.- Pel que fa a les eleccions als altres municipis de Catalunya, es consensuarà un reglament genèric que possibiliti la realització del procés de forma totalment clara i transparent, es preservarà la igualtat d’oportunitats entre els candidats i les candidates i es tindran en compte les singularitats de cadascun dels municipis que decideixin celebrar-ne.

SISÈ.- Primàries Catalunya comptarà, entre d’altres, amb una Comissió de Garanties, que vetllarà per la transparència i la neutralitat del procés i que estarà integrada per representants de les entitats i formacions polítiques que participin en les primàries. En aquesta Comissió de Garanties s’hi integraran tant aquells partits que ja han manifestat la seva voluntat de participar en aquest procés de primàries, com és el cas de Demòcrates de Catalunya i Solidaritat Catalana per la Independència, com aquells partits que s’hi vulguin adherir en el futur.”

Fruit d’aquest acord, aquest dilluns 27 d’agost s’obrirà el registre de votants i candidats al web www.primariescatalunya.cat.

El camí cap a la independència avança quan la gent prenem la iniciativa.

Executiva Nacional Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Roger San Millán debat a República TV i 8TV SI assisteix a una nova reunió del Consell per la República Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 SI inicia el procés de primàries per escollir candidats pel 14F Els adherits aproven que SI formi part del Consell de Govern ampliat del Consell per la República SI accepta, en funcions, incorporar-se al Consell per la República SI no participarà a la 2a Convenció de Primàries Catalunya 1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya Primàries Catalunya Fem República! Fem justícia!