Actualitat  

1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya

18-11-2019

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) valora molt positivament la massiva participació i els resultats de la 1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya que es va celebrar al Centre Cívic Joan Oliver Pere Quart de Barcelona el passat dissabte 16 de novembre. Fruit del treball de centenars d'associats els documents resultants configuren la base a partir de la qual seguir bastint un moviment democràtic, transversal i descentralitzat de ciutadans i ciutadanes que vol fer efectiva la Independència de Catalunya i regenerar el sistema polític. L'organització sorgida es fonamenta en la participació descentralitzada, assembleària i basada en el treball d'assemblees locals.

Avaluem molt positivament que Primàries Catalunya hagi acordat no limitar-se a l'àmbit municipal i que pugui presentar-se a unes eleccions supramunicipals, si així ho considera quan siguin convocades.

També compartim plenament la no aprovació de l'esmena a la totalitat que pretenia definir un model proper a la jerarquia pròpia dels partits polítics tradicionals i que s'hagin eliminat les referències respecte del Consell per la República. SI manifesta la seva voluntat de col·laborar amb el Consell per la República en aquelles accions amb objectius clars i no partidistes. Un suport incondicional i previ, considerem que limita la capacitat de regeneradora de Primàries.

Per tot això, Solidaritat Catalana per la Independència es felicita dels resultats i metodologia de treball, manté el seu compromís amb Primàries Catalunya, fa una crida a seguir col·laborant com a associats de les assemblees locals i posa la seva infraestructura, personal i logística al seu servei.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència.

Publicacions relacionades: Diada Nacional 2022 Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Diada Nacional 2021 Manifest conjunt en ocasió de la Diada Nacional de 2021 Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Us emplacem a fer-vos apoderats i apoderades de Junts per Catalunya Resultat de la consulta a presentar-se SI amb Junts i Demòcrates de Catalunya Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 SI inicia el procés de primàries per escollir candidats pel 14F SI no participarà a la 2a Convenció de Primàries Catalunya