Actualitat  

Ple suport a les primàries obertes proposades per en Jordi Graupera

21-03-2018

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) dóna suport a les primàries obertes proposades per en Jordi Graupera i demana que s’apliquin a tot el territori.

SI va néixer amb la proposta de fer un front unitari amb l’objectiu d’implementar la independència i ja, en el seu moment, va dur a terme unes primàries obertes a la ciutadania per confeccionar la llista electoral en la que van participar-hi més de 6.000 persones.

La unitat i les eleccions primàries com a element que permet aplicar una regeneració democràtica que obre les portes dels partits i dóna l’oportunitat a una representació més plural, han estat sempre a l’ADN del partit. De fet els estatuts del partit ja defineixen, en el seu article 35, que «les llistes electorals de cada municipi en les eleccions municipals es realitzaran a partir d’un sistema de primàries».

És per aquests motius que SI dóna ple suport a la proposta realitzada ahir dimarts per en Jordi Graupera de fer unes eleccions primàries obertes a Barcelona amb l’objectiu de conformar una llista electoral unitària de l’independentisme per tal de que guanyi les eleccions municipals de l’any que ve. També creiem que cal exportar la proposta a tot el territori català, per tal de que aquesta es retroalimenti i ajudi a vertebrar, des de baix, una xarxa ciutadana per implementar la República a tots els municipis que superi els partits.

Finalment SI anima a tots els seus adherits i simpatitzants de Barcelona a signar el manifest en què es demana als partits independentistes de dur a terme aquestes primàries ciutadanes: http://primaries.barcelona.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 SI inicia el procés de primàries per escollir candidats pel 14F SI no participarà a la 2a Convenció de Primàries Catalunya 1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya Primàries Catalunya Suport al Dia Internacional de les Dones Suport a la vaga general del 21F 15D: Primera volta de primàries Barcelona Acte de signatura del «Segell Republicà» del candidat a 'Primàries Barcelona' David Folch Missatge de suport al poble Boricua