Actualitat  

SI no participarà a la 2a Convenció de Primàries Catalunya

6-03-2020

Solidaritat Catalana per la Independència NO participarà a la 2a CONVENCIÓ GENERAL DE PRIMÀRIES CATALUNYA, pel què considera una greu vulneració de les condicions democràtiques.

En els darrers dies SI ha constatat diverses irregularitats en el fons i les formes de l’actual direcció de PRIMÀRIES CATALUNYA que ens obliguen, per responsabilitat i en defensa de les garanties dels electors i associats de PRIMÀRIES CATALUNYA i la transparència democràtica, a prendre aquesta postura respecte a la 2a CONVENCIÓ GENERAL DE PRIMÀRIES CATALUNYA, que se celebrarà aquest dissabte 7 de març.

Concretament, hem pogut constatar que des de comptes de correu electrònic de Primàries Barcelona i utilitzant el nom i les bases de dades de PRIMÀRIES CATALUNYA, s’han fet enviaments de correu electrònic, sense la deguda autorització, en el que uns autoanomenats “voluntaris” informen de quin serà el seu posicionament de votació durant la 2a CONVENCIÓ GENERAL DE PRIMÀRIES CATALUNYA, informant de les esmenes que s’hi presenten, quan aquestes esmenes i els textos de les mateixes, així com el reglament de la convenció, encara no han estat remesos als electors i associats. Vulnerant, amb tot plegat, les mes mínimes garanties per als qui presenten les esmenes i alhora condicionant el vot dels electors, que encara no han estat degudament informats.

Constatem igualment una manca de transparència i hostilitat sense precedents cap a qualsevol persona que a les reunions periòdiques i reglamentàries manifesti objeccions o posicionaments diferents a les decisions que d’altres grups ja han pres anteriorment en petit comitè.

Per tot això, que considerem molt greu i preocupant, i pel que representa respecte la vulneració dels principis de transparència democràtica, claredat, independència i seguretat jurídica, que han estat l’eix vertebrador del projecte de primàries, SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA NO participarà a la 2a CONVENCIÓ GENERAL DE PRIMÀRIES CATALUNYA. Igualment posem en coneixement dels nostres adherits i simpatitzants, i tanmateix ho fem públic, que SI es reserva possibles futures accions a emprendre, per tal de corregir aquesta situació en la manera que cregui mes oportuna.

Destacar finalment que SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA segueix compromesa amb l’esperit de PRIMÀRIES CATALUNYA i dóna ple suport a que es pugui presentar una candidatura a les properes eleccions al Parlament de Catalunya a través d’una llista compromesa i lleial al mandat de l'1 d'octubre.

Executiva Nacional de Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Comunicat sobre l'acord de govern entre Esquerra i Junts per Catalunya Us emplacem a fer-vos apoderats i apoderades de Junts per Catalunya Resultat de la consulta a presentar-se SI amb Junts i Demòcrates de Catalunya Resultats de les primàries per escollir els candidats per les eleccions del 14 SI inicia el procés de primàries per escollir candidats pel 14F 1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya Primàries Catalunya 15D: Primera volta de primàries Barcelona Acte de signatura del «Segell Republicà» del candidat a 'Primàries Barcelona' David Folch Primàries internes fallides a ERC