Actualitat  

Solidaritat s'adhereix al manifest per la llengua

1-04-2016

Solidaritat Catalana per la Independència ha demanat l’adhesió formal al manifest impulsat pel grup Koiné de lingüistes i intel·lectuals on es demana entre altres coses, la consideració del català com a llengua territorial i es denuncia el bilingüisme imposat des de l’Estat espanyol.

A diferència d’altres partits independentistes, Solidaritat ha advocat sempre pel català com a única llengua oficial degut a que una de les conseqüències directes del bilingüisme legal estricte és la desaparició sistemàtica de la llengua minoritzada. És per això que en els nostres programes electorals, com per exemple, el del 2012, sempre hem recalcat aquest punt:

“El català, com a única llengua oficial de l’Estat català, serà la llengua de comunicació entre l’Administració i el ciutadà. A la Vall d’Aran també ho serà l’occità. Per facilitar l’accés de tota la ciutadania i evitar possibles casos de discriminació per raó de llengua, tot complint amb la Carta Europea de les Llengües i la Carta Europea dels Drets Humans, s’habilitarà un règim normatiu que reguli i permeti la possibilitat de relació entre ciutadà i Administració amb altres llengües diferents a l’oficial.”

Així mateix, hem donat suport i en donarem a iniciatives de foment i protecció de la nostra llengua nacional. Entre altres accions, vam organitzar una presentació del llibre “El bilingüisme mata” de Pau Vidal (un dels impulsors de Koiné) i vam assistir en nombrosa representació a l’acte del paranimf de la UB en suport del manifest.

Llegiu el Manifest

Publicacions relacionades: Nova Executiva de Solidaritat Èxit a la presentació del llibre dels 10 anys de Solidaritat per la Independència Presentació del llibre commemoratiu dels 10 anys de Solidaritat Manifest conjunt en ocasió de la Diada Nacional de 2021 Entrevista a Josep Gonzàlez i Gil, exalcalde de Rasquera de Solidaritat Denunciem la desocupació de la Plaça Sant Jaume per permetre una manifestació feixista Solidaritat Catalana per la Independència dóna suport al projecte «Primàries per la República» Suport a la manifestació del proper diumenge 11 de març Solidaritat, acceptada i acreditada pel Referèndum Comunicat de Solidaritat Barcelona-Barcelonès Nord