Actualitat  

Diada Nacional 2021

13-09-2021

Enguany la Diada va ser tot un èxit de mobilització malgrat la situació de desànim i decepció per l’estat d’estancament polític català i la inacció cap a la independència. El poble català ha demostrat, una vegada més, que cal mantenir la flama. Va ser una jornada en què la gent va sortir al carrer amb un lema comú tot reclamant unitat independentista real i efectiva. Aquí podeu llegir el manifest de l’Assemblea Nacional Catalana.

Els actes de commemoració van iniciar-se al Fossar de les Moreres el dia 10 on, un any més, Solidaritat va ser present a l'acte en homenatge als màrtirs caiguts en el setge de 1714 conjuntament amb Demòcrates de Catalunya, Reagrupament i Independentistes d’Esquerres . A l’ofrena al Fossar de les Moreres en representació de l’Executiva Nacional, hi van assistir en Roger San Millán, l'Ester Beltrán, l'Enric Folch i l'Eduard Masllorens.

Molts altres actes de la revetlla de la Diada es van celebrar arreu del territori. En destaquem, per exemple, l'Andreu Garriga que va assistir un any més a l'homenatge a la tomba del MHP Josep Irla a Sant Feliu de Guíxols. Així mateix a Vilassar de Mar, la Maria Teresa Sierra i en Lluís Tenas van assistir als diferents actes que s'hi van celebrar com la Marxa de Torxes, la lectura del manifest a la Plaça de l’Ajuntament i l'ofrena floral d’entitats de la vil·la a la senyera.

El matí de la Diada hi va haver una àmplia representació de SI a l'acte institucional de l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova de Barcelona. L'Executiva Nacional de Solidaritat va ser acompanyada per representants d’arreu del territori. Es va fer també una segona ofrena conjuntament amb el Consell per la República Catalana en la que hi havia Guillem Fuster, Carme Garcia, Aurora Madaula, Toni Castellà, Lluís Llach... ja que l'Enric Folch i Vila, secretari de relacions institucionals i internacionals de Solidaritat per la Independència, en forma part com a Conseller del Consell de Govern ampliat.

A la tarda, un cop més, vam assistir a la manifestació organitzada per l'Assemblea Nacional de Catalunya en la que s'hi van sumar un gran nombre de companyes i companys. Aquesta va consistir en una gran marxa a Barcelona que anava de la plaça d’Urquinaona fins a un escenari davant l’estació de França. Vam poder constatar que el que cridava la gent era independència i no pas taula de diàleg!

Publicacions relacionades: Diada Nacional 2022 Comunicat en motiu de la Diada Nacional 2022 Manifest conjunt en ocasió de la Diada Nacional de 2021 1a Convenció Nacional de Primàries Catalunya Nova Executiva Nacional i ponència política sorgida del IV Congrés Nacional La Diada més esperada Aquesta Diada s'hi ha d'anar Congrés Nacional de SI Suport al Dia Internacional de les Dones Celebració de la Diada Nacional