Botiga  

Productes similars

Bandera negra «1714: Santa Germandat Catalana»

12,00 €

Bandera negra inspirada en la que durant el Setge de Barcelona de 1713-1714 va onejar en diversos punts de la muralla. Creada per la Fundació Reeixida (abans denominada Comissió del Centenari de l'Estelada) amb motiu del tricentenari de la Campanya de Catalunya.

Es basa en la bandera negra del bàndol austriacista català durant la guerra de successió i el setge de Barcelona del 1714, com a senyal de no defallir i de lluita sense treva. Afegint-hi l'estel de cinc puntes de l'estelada i un sautor (creu) com el de bandera de Santa Eulàlia de Barcelona. 

Aquesta senyera negra va ser alçada pels defensors de Barcelona l'1 d'agost de 1714 al castell de Montjuïc, assenyalant a les tropes borbòniques que lluitarien fins a la mort, encara que el 12 de setembre van ser malauradament i tristament derrotats.

Històricament, la bandera negra es mostra com a contraposició a la bandera blanca de rendició i, per tant, significa "lluita sense treva ni quarter", resistència fins a l’últim home, fins a l’últim bri d’esperança. Donec Perficiam! Fins a reeixir!

Mida única: 100x70cm.

Sense estoc

Opcions d'enviament:
  • Països Catalans
  • Internacional