Actualitat  

"Sóc un talibà i un catalufo", de Christian Arbós

Pregó de la Mercè 2015. Jordi Coronas i Alfred Bosch, després de penjar una estelada al balcó de l’Ajuntament de Barcelona, els hi van ploure crítiques, especialment des de sectors dels comuns.

Pregó de la Mercè 2016. Ada Colau fa pregoner a una persona propera a BeC i que en un article “periodístic” va titllar dos milions de persones de “catalufos” i “talibans”.

El 2015 Colau etzibava a Bosch i Coronas que la Mercè és de tots. El 2016 només es per unionistes i comuns.

Cal anar a un acte d’un senyor que insulta a bona part de la ciutadania? No, perquè llavors ja no és de tots, sinó d’un sector espanyolista que li riu les gracietes a Colau i adlàters. Colau oblida que aquest 11S als carrers de la nostra ciutat 540000 persones reclamaven independència. Són, segons la lògica "podemita", “catalufos” i “talibans”.

A can Solidaritat Barcelona preferim ser “catalufos” i “talibans” enlloc de comuns podemites espanyolistes i populistes. Per tant enguany el pregó oficial de la Mercè per nosaltres és la brillant i divertida idea de l’actor Toni Albà, que ha fet gaudir a les moltíssimes persones que han anat a sentir el pregó.

Solidaritat no dóna suport a actes unionistes duts a terme per catalanòfobs com Andújar i reclamem responsabilitats polítiques a Barcelona en Comú.. però no ho faran. Quan votes els de sempre tens el de sempre, i BeC és el de sempre…o pitjor.

Christian Arbós Genera. Coordinador de política municipal de SI Barcelona.