Actualitat  

Demanem garantir la majoria independentista a la mesa del Parlament i la tornada del MHP Puigdemont

9-01-2018

Aquest 21D els catalans vam afrontar uns comicis electorals totalment il·legítims, convocats de forma il·legal pel govern espanyol. Malgrat aquest fet, la participació rècord i històrica del 79,04% (81,94% si no tenim en compte el cens exterior); malgrat les nombroses dificultats que es van trobar els catalans vivint a l’exterior i malgrat que molts dels candidats eren a presó o a l’exili, l’independentisme va reeditar la seva majoria parlamentària amb 70 diputats i va assolir també un rècord històric en vots absoluts amb un total de 2.079.340 butlletes de candidatures a favor de la República Catalana. Això són quasi 170.000 vots més que les candidatures declaradament unionistes. A Solidaritat per la Independència ens felicitem per aquest magnífic resultat i pel mèrit que té haver-lo obtingut en unes condicions tan negatives. El poble un cop més ha estat a l’altura.

Un cop superat el 21D la situació crítica del país ens demana mirar endavant, formar govern com més ràpidament millor i afrontar la darrera etapa del procés d’independència i de desplegament de la República Catalana. Les tres forces polítiques dipositàries de la voluntat de l’independentisme han de posar per davant el país i mostrar generositat per tal que en el període més breu possible tinguem un govern disposat a implementar el mandat de l’1 d’octubre. Creiem que la millor fórmula és un govern de concentració de les tres formacions, en una situació de crisi democràtica com l’actual està totalment justificada la màxima unitat de l’independentisme.

La construcció d’aquest govern seria positiu que es basés en l’estructura del govern legítim de la República Catalana, rebutjant així la ingerència que ha suposat l’aplicació de l’article 155 per part de l’estat espanyol. Caldrà, però, que sigui el nou Parlament qui ratifiqui el govern amb els canvis menors que siguin necessàries per substituir aquells Consellers que han decidit no continuar exercint el càrrec. Solidaritat per la Independència creu imprescindible el fet de disposar d’un govern executiu que posi rumb cap a la República Catalana i a una nova situació en què el poble català recuperi la sobirania del seu territori, posició que facilitarà l’alliberament dels seus presos polítics.

En aquest sentit la nostra aposta és la del retorn de Carles Puigdemont al nostre país. Creiem que els més de 2 milions de catalans que hem apostat per la República a través de l’organització dels CDRs, de l’ANC i d’Òmnium, hem de garantir ara que el nostre President torni en territori català per ser ratificat com a tal a la seu de la sobirania del nostre poble. Tal com vam garantir que l’1 d’octubre poguéssim exercir el dret a l’autodeterminació ara tornarem a garantir que cap estat estranger impedeixi al nostre President d’exercir el seu càrrec tal com vol el poble català. No ens serveixen fórmules simbòliques com una presidència virtual perquè el que volem és que el món ens reconegui com a estat independent. I el control efectiu del territori, que començaríem a demostrar amb el retorn de Puigdemont és condició necessària perquè això s’esdevingui. Teníem estats disposats al nostre reconeixement, però aquests es feren enrere en veure que el nostre govern no era capaç d’exercir el poder executiu sobre el territori. Per tant és urgent revertir aquesta situació per tal d’accelerar l’arribada de reconeixements.

Finalment, cal recordar que el 17 de gener el Parlament de Catalunya tindrà la seva sessió constitutiva, en la qual s’escollirà la Mesa d’aquest òrgan legislatiu. Aquest primer pas és crucial i cal disposar de la majoria de 70 diputats independentistes que sorgiren de les eleccions i que han de garantir una majoria independentista en aquesta. Caldrà, doncs, compatibilitzar la necessitat de respectar el mandat de les urnes i el dret als representants escollits a prendre l’acta de diputats amb la urgència nacional de què l’independentisme controli les institucions clau del país per poder governar-lo i restaurar-ne la sobirania davant la repressió espanyola. Per tant, si després d’esgotar tots els mecanismes existents hi ha electes que no poden exercir com a diputats caldrà demanar-los generositat per tal que facin un pas el costat pel futur del país i també pel seu futur, perquè ben aviat puguem garantir que ells recuperin la seva plena llibertat.

Executiva Nacional Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Presents a l'homenatge al MHP Puigdemont Balanç dels tres primers mesos de govern independentista Avui fa 5 anys des que vam presentar la llei d'Independència al Parlament SI-Alcover dóna suport a la resolució del Parlament