Actualitat  

Informe de l'activitat de SI-Barcelona

TREBALLEM PELS VEÏNS DE BARCELONA!

Ja fa més de tres anys que Solidaritat Catalana per la Independència a Barcelona va decidir apostar per la política municipal a la ciutat de Barcelona, amb uns recursos mínims i amb moltíssimes dificultats. Han estat anys de “picar pedra” d’una manera molt i molt dura, per tal de que els veïns/es dels 74 barris de la ciutat coneguessin una altra manera de fer política.

Els eixos polítics i programàtics de SI Barcelona tenen,sobretot,un marcadíssim eix social amb propostes clares i, sobretot, viables, en matèries socials. Per exemple: hem impulsat propostes de lloguer social per a persones amb ingressos mínims de l’SMI+1 on el ciutadà només pagaria un màxim del 25% del lloguer i amb suports de subministraments bàsics, hem reclamat que la T-10 sigui gratuïta durant tres mesos ampliables per aturats que percebin menys del SMI; també li hem demanat a l’Ajuntament de Barcelona que impulsi i amplii la targeta solidària d’aliments per arribar al màxim de gent possible, hem impulsat que els albergs municipals per persones sense recursos es reconverteixin en centres de reinserció sòciolaboral on els usuaris es puguin formar amb dret a percebre la RMI. Entenem que la reinserció laboral pot ser un motor econòmic per la ciutat.

També hem intentat defensar el petit i mitjà comerç vers les grans superfícies comercials. Volem que el Govern municipal protegeixi els eixos comercials dels barris dotant-los del que necessitin per promoure el comerç de proximitat. Hem proposat l’aprofitament de locals abandonats per impulsar comerços. Hem reclamat campanyes de suport al petit i mitjà comerç.

Tenim clar que el patrimoni públic es propietat dels barcelonins/es i, per tant, no està en venda. Cap plaça pública,cap edifici històric podrà ser venut a interessos privats. Per nosaltres la història dels nostres barris no està en venda.

Ada Colau presumeix de transparència i claredat en la licitació pública i Solidaritat li ha donat l’oportunitat proposant-li que cap empresa podrà licitar concursalment si està enmig de processos judicials i si hi ha una sentència judicial en contra dita empresa no podrà concórrer a cap licitació concursal en un període no inferior a 10 anys.

Hem treballat també per l’impuls de les noves tecnologies fent-les arribar a tothom. Hem impulsat cursos de formació per la gent gran en l’ús de l’smartphone i tauletes, tot reclamant l’ampliació a tots els barris de la xarxa wifi municipal a una velocitat d’1 mbps, com també al transport públic on també hem reclamat la instal·lació de punts de recàrrega de mòbils i tauletes com ja fan els FGC.

En grans temes de ciutat també ens hem posicionat com, per exemple, el tramvia de la Diagonal. Tot i que entenem que aquest projecte és una obsessió personal de Colau no hi estem en contra, però entenem que es més lògic aplicar el seu cost (174 milions d’euros a 30 anys) a dotar els barris de Barcelona de les inversions que reclamen els seus veïns i deixar el tramvia per quan la situació econòmica sigui més favorable (amb una Catalunya independent). Mentrestant entenem més lògic i raonable en el moment actual impulsar busos elèctrics articulats pel trajecte del teòric tramvia que, a més, suposaria un cost molt inferior als 174 milions pressupostats.

Entenem imprescindible que el cobriment de la Ronda de Dalt es faci, i no només això, sinó que la realització ha de ser consensuada amb els veïns/es dels barris afectats.

La problemàtica dels manters i la nostra solució ha arribat a l’Ajuntament de Barcelona. La seva proposta està inspirada en la de Solidaritat Catalana per la Independència a Barcelona, en part. Coincidim en que se’ls pot oferir cursos de formació laboral a canvi d’abandonar aquesta activitat il·legal.

També hem treballat en promoció de la salut, potenciació del voluntariat,suport tècnic a la Guàrdia Urbana…

Hem realitzat propostes també de defensa dels drets dels animals, amb la instal·lació d’estructures adequades per a ells, i enduriment de sancions i denúncies per la via penal a tot aquell que posi verí a les voreres.

Impulsem la reobertura dels CAP’s en horari nocturn amb l’elaboració d’un protocol d’actuació conjunta amb els CUAP i els hospitals de referència.

Hem impulsat també mesures mediambientals com l’ampliació dels punts de recàrrega elèctrics o la desconnexió dels edificis municipals (llevat d’hospitals i d’altres centres sanitaris) de la xarxa elèctrica per tal de que s’autoabasteixin amb energies renovables.

Aquest document sols es un resum de l’activitat municipal de SI Barcelona d’aquests anys, plasmada en els registres municipals i al web decidim.barcelona.cat on les nostres 106 propostes han rebut el suport de 2100 ciutadans i on es pot consultar la Barcelona que vol Solidaritat.

Solidaritat és un element vàlid per Barcelona i ho seguirà sent. Seguirem treballant pel benestar dels nostres conciutadans buscant només el seu benefici. Tenim molt a fer,molt a dir…i ho farem.

Christian Arbós
SI Barcelona

Publicacions relacionades: Informe trimestral i vídeo del Secretari General