Actualitat  

Tarifes socials a escoles bressol?

0 Comentaris
dimecres 22 març 2017

Les escoles bressol cobreixen l’etapa d’educació infantil 0-3. Una etapa on la motivació i estimulació del nadó esdevé importantíssima pel seu futur vital, pel seu desenvolupament escolar i sociabilització. Malgrat aquesta importància, és la gran oblidada de l’administració.

A Barcelona l’oferta pública de l’ajuntament és escassa i no cobreix ni de bon tros la demanda dels barcelonins i barcelonines.

El govern actual del consistori -Barcelona en Comú (BEC)- ha recuperat la gestió de dues de les escoles bressol que en Xavier Trias havia privatitzat i ens congratulem d’aquest fet. En una societat on les dones estan encara discriminades en l’aspecte laboral, en sous, en horaris i en l’atenció i cura de familiars, aquesta manca d’oferta de places públiques en l’etapa 0-3 és insostenible si Catalunya vol ser un país referent a l’arc mediterrani en justícia i benestar social.

La nova tarifació que ha introduït la nostra alcaldessa –social en diuen– no fa res més que tornar a fer recaure tot el pes en la classe mitjana, d’altra banda prou castigada i empobrida per la crisi i el descens dels sous. El preu estàndard a les escoles bressol municipals de Barcelona per tothom és actualment de 289 €/mes i a partir del proper curs passarà a ser calculat segons la renda familiar. La idea ja s’està duent a terme en d’altres municipis.

A Solidaritat Catalana Barcelona sabem que aquest preu és impensable per famílies amb ajuts socials i economies amb greus dèficits i estem a favor de reduir aquesta quota considerablement en aquests casos, però també volem denunciar que la classe mitjana que
actualment paga hipoteques o lloguers de 700 € o més a Barcelona cobrant sous que tot just serveixen per pagar despeses i amb horaris extensius, no es pot permetre rebre la càrrega que Ada Colau li vol fer assumir. Com sempre, al del mig li toca el rebre. Pagar 660 €/mes com a mínim per 2 fills amb una renda familiar de 50.196€ no és cap ganga.

Si l’Ajuntament te un superàvit de 100 milions € aquesta no hauria de ser la mesura que toca.

Volem més escoles bressol públiques que recullin la gran demanda de places que existeix a Barcelona i que es revisin els trams de tarifació perquè no siguin sempre els mateixos els que suportin el pes de l’economia.

Virgínia Vallejo

0.0
Ajuntament de Barcelona Escoles bressol Desenvolupament escolar Educació infantil Oferta pública Escassetat

No hi ha cap comentari de moment...

Deixar una resposta

El vostre correu electrònic no serà publicat.