Actualitat  

Posicionament davant la situació d'empresonament i exili dels dirigent polítics independentiste

28-03-2018

La situació política catalana és d’una gravetat extrema. El poble català hem aguantat insults, menysteniment, espoli, vexació lingüística i cultural… i tota mena d’improperis per part de les institucions espanyoles durant anys i anys.

Cada vegada que el poble català ha exigit, per la força de les urnes, el dret a l’autodeterminació, ha rebut una resposta de l’Estat (des del Decret de Nova Planta del 1716 fins als nostres dies) en forma d’empresonaments, d’imputacions, del processament del Govern i de la Mesa del Parlament, de membre de la societat civil, de càrrecs locals, ex-diputats… i en conseqüència l’exili de bona part d’ells.

No ha estat possible l’enteniment. Les institucions espanyoles: el Govern, el sistema judicial, les forces de seguretat i partits polítics estatals han maltractat la voluntat de la majoria del poble expressada per vies democràtiques. Han malinterpretat la voluntat de diàleg amb la feblesa i les actuacions pacífiques amb debilitat i la resposta, per part seva, ha estat sempre la humiliació, la persecució i l’agressió física.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI), és un partit que únicament treballa per aconseguir l’alliberament nacional i la construcció d’un estat independent català. Durant aquests darrers temps hem ponderat més la confluència dels partits independentistes, donant suport a la màxima transversalitat i unitat, per sobre de les diferències ideològiques i estratègiques, per arribar a la construcció del nou Estat català.

Continuem pensant que la suma ens farà forts i cal cercar-la. També considerem que davant els atacs indiscriminats del Govern espanyol i atesa la vulneració dels drets fonaments, cal que els partits independentistes catalans exposin de manera clara el camí que plantegen per deslliurar-nos-en.

Estem en una cruïlla on ara ja sabem que l’Estat espanyol va per totes i no permetrà, de manera voluntària, la segregació del territori espanyol actual sota cap premissa de diàleg o democràtica. També ha quedat clar que “obeir” i “acatar” les sentències del TC no ens farà ni millors ni més lliures, sinó esclaus de l’arbitrarietat de l’Estat espanyol.

Atenent aquesta realitat, SI vol manifestar el seu posicionament al respecte i l’ofereix a la resta de partits i entitats sobiranistes del país:

• De manera immediata s’ha de fer efectiva la nova llei per a l’elecció del President de la Generalitat, que no és cap altre que Carles Puigdemont i Casamajó; president legítimament nomenat, il·legítimament destituït, i altre cop legítimament escollit i ratificat pel poble de Catalunya de forma democràtica el 21 de desembre de l’any passat. El ple respecte de la voluntat democràtica és l’única eina que confereix l’autoritat i dignitat necessària per governar i construir un país.

• Una vegada conformat el Govern, l’acció ha d’anar dirigida únicament a la implementació de la República, mandat vinculant del poble de Catalunya expressat a les urnes l’1 d’octubre de l’any passat, amb les lleis aprovades al Parlament, així com el seu desenvolupament immediat a nivell internacional, amb control del territori i plena sobirania efectiva sobre la població, els recursos i les finances catalanes.

• Exigir des del Govern de la República Catalana la repatriació immediata dels presos polítics, avui ostatges de l’Estat espanyol, com a part de la seva estratègia de repressió, venjança i càstig al poble català. Només amb la república s’aconseguirà el seu alliberament.

• Comminem a tots els partits polítics, a les entitats i al conjunt de la ciutadania lleial a la República i als principis democràtics, a la unitat per a exercir i fer efectiu immediatament el mandat democràtic emanat del referèndum de l’1 d’octubre.

Aportem aquestes propostes a la societat i ens posem a disposició de tots els partits i entitats sobiranistes del país per obrir un front comú de l’independentisme a Catalunya per salvaguardar els drets humans, la democràcia i la República Catalana.

Executiva Nacional Solidaritat Catalana per la Independència

Publicacions relacionades: Èxit a la presentació del llibre dels 10 anys de Solidaritat per la Independència Presentació del llibre commemoratiu dels 10 anys de Solidaritat La fi d'alguns dels peatges #NoVullPagar Comunicat sobre la sentència contra els ostatges polítics Per a l'Espluga de Francolí el que va per davant són els Principis Posicionament sobre la nova presidència del Govern Posicionament per la investidura del President de Catalunya Posicionament sobre la investidura del President de la Generalitat Posicionament sobre les eleccions del 21D Sobre els presos polítics i l'aixecament de la suspensió de la Declaració d'Independència