Posicionament sobre la nova presidència del Govern

Generalitat de Catalunya

Solidaritat Catalana per la Independència vol expressar la seva decepció pel fet de que el MHP Carles Puigdemont no hagi estat escollit President del Govern de Catalunya.

Considerem que Carles Puigdemont era l’únic candidat possible i estava plenament legitimat i ratificat a través de les urnes, en ser l’opció més votada del bloc independentista a les passades eleccions del 21-D imposades per l’Estat espanyol.
El fet de no aguantar l’envit repressor, imperialista i trampós de l’Estat espanyol ens afebleix com a poble i els mostra les nostres misèries i febleses. Calia mantenir la nostra posició i restituir el govern cessat a la força per l’article 155 amb el suport de les seves forces d’ocupació.

La nostra resposta democràtica era el MHP Carles Puigdemont. Era l’única manera de rebutjar la violació de la sobirania del poble de Catalunya i l’aplicació de l’article 155, que no cessarà malgrat la confecció del nou Govern i es mantindrà de forma tàcita.

Lamentablement entenem que, amb aquest fet, retornem a l’autonomisme i que no hi ha cap previsió d’implementació de la República en els propers anys. Un autèntic revés a tots els qui vam defensar les urnes l’1-O i creiem en una Catalunya lliure!

Més de dos milions de catalans han demostrat coratge i valentia plantant cara a la policia i als opressors del poble. Demanem, o millor, exigim als dirigents polítics que cobren un salari molt digne d’aquest mateix poble que siguin mereixedors de la representació que els hem atorgat i actuïn en conseqüència, fent efectiva la independència i la república catalana.

Executiva Nacional
Solidaritat Catalana per la Independència