Posicionament davant la situació d’empresonament i exili dels dirigent polítics independentistes

Catalunya

La situació política catalana és d’una gravetat extrema. El poble català hem aguantat insults, menysteniment, espoli, vexació lingüística i cultural… i tota mena d’improperis per part de les institucions espanyoles durant anys i anys.

Cada vegada que el poble català ha exigit, per la força de les urnes, el dret a l’autodeterminació, ha rebut una resposta de l’Estat (des del Decret de Nova Planta del 1716 fins als nostres dies) en forma d’empresonaments, d’imputacions, del processament del Govern i de la Mesa del Parlament, de membre de la societat civil, de càrrecs locals, exdiputats… i en conseqüència l’exili de bona part d’ells.

No ha estat possible l’enteniment. Les institucions espanyoles: el Govern, el sistema judicial, les forces de seguretat i partits polítics estatals han maltractat la voluntat de la majoria del poble expressada per vies democràtiques. Han malinterpretat la voluntat de diàleg amb la feblesa i les actuacions pacífiques amb debilitat i la resposta, per part seva, ha estat sempre la humiliació, la persecució i l’agressió física.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI), és un partit que únicament treballa per aconseguir l’alliberament nacional i la construcció d’un estat independent català. Durant aquests darrers temps hem ponderat més la confluència dels partits independentistes, donant suport a la màxima transversalitat i unitat, per sobre de les diferències ideològiques i estratègiques, per arribar a la construcció del nou Estat català.

Continuem pensant que la suma ens farà forts i cal cercar-la. També considerem que davant els atacs indiscriminats del Govern espanyol i atesa la vulneració dels drets fonaments, cal que els partits independentistes catalans exposin de manera clara el camí que plantegen per deslliurar-nos-en.

Estem en una cruïlla on ara ja sabem que l’Estat espanyol va per totes i no permetrà, de manera voluntària, la segregació del territori espanyol actual sota cap premissa de diàleg o democràtica. També ha quedat clar que “obeir” i “acatar” les sentències del TC no ens farà ni millors ni més lliures, sinó esclaus de l’arbitrarietat de l’Estat espanyol.

Atenent aquesta realitat, SI vol manifestar el seu posicionament al respecte i l’ofereix a la resta de partits i entitats sobiranistes del país:

• De manera immediata s’ha de fer efectiva la nova llei per a l’elecció del President de la Generalitat, que no és cap altre que Carles Puigdemont i Casamajó; president legítimament nomenat, il·legítimament destituït, i altre cop legítimament escollit i ratificat pel poble de Catalunya de forma democràtica el 21 de desembre de l’any passat. El ple respecte de la voluntat democràtica és l’única eina que confereix l’autoritat i dignitat necessària per governar i construir un país.

• Una vegada conformat el Govern, l’acció ha d’anar dirigida únicament a la implementació de la República, mandat vinculant del poble de Catalunya expressat a les urnes l’1 d’octubre de l’any passat, amb les lleis aprovades al Parlament, així com el seu desenvolupament immediat a nivell internacional, amb control del territori i plena sobirania efectiva sobre la població, els recursos i les finances catalanes.

• Exigir des del Govern de la República Catalana la repatriació immediata dels presos polítics, avui ostatges de l’Estat espanyol, com a part de la seva estratègia de repressió, venjança i càstig al poble català. Només amb la república s’aconseguirà el seu alliberament.

• Comminem a tots els partits polítics, a les entitats i al conjunt de la ciutadania lleial a la República i als principis democràtics, a la unitat per a exercir i fer efectiu immediatament el mandat democràtic emanat del referèndum de l’1 d’octubre.

Aportem aquestes propostes a la societat i ens posem a disposició de tots els partits i entitats sobiranistes del país per obrir un front comú de l’independentisme a Catalunya per salvaguardar els drets humans, la democràcia i la República Catalana.

Executiva Nacional
Solidaritat Catalana per la Independència