Comunicat sobre el 10-octubre

dui4
El resultat del Referèndum d’Autodeterminació de l’1 d’Octubre obliga a l’aplicació de la Llei de Transitorietat i per tant a la Proclamació d’Independència i l’establiment d’un estat català. Malgrat les múltiples maneres de fer una Declaració d’Independència clara i unívoca, s’ha optat deliberadament per una fórmula ambigua i/o implícita. L’assumpció del mandat, com ha expressat el MHP Puigdemont, ja ha donat lloc a diverses interpretacions, tantes com interessos polítics hi ha en joc. La decisió de suspendre-la immediatament no ha estat votada pel Parlament i ha estat justificada en base a una mediació internacional d’abast desconegut i a una apel·lació al diàleg amb un estat que només coneix la repressió. La Declaració en paper signada fora de la seu parlamentària i no publicada al Diari Oficial de la Generalitat es presta a la discussió permanent de la seva validesa jurídica.

És per tot això que des de Solidaritat Catalana per la Independència hem demanat una reunió formal al MHP Puigdemont per expressar-li que:

  • Cal un termini clar per iniciar els efectes de la Declaració d’Independència si Espanya no accepta negociar. Un termini raonable seria com a màxim un mes.
  • Els termes de la negociació no poden anar contra el mandat de l’1 d’octubre.
  • En cas que Espanya torni a actuar contra el Govern, el Parlament o la sobirania de Catalunya, cal revocar la suspensió de la independència i exercir-la efectivament.

Tant el MHP Puigdemont, com membres del seu Govern, la Mesa del Parlament, la seva Presidenta, els diputats independentistes i funcionaris de la Generalitat han assumit riscos polítics, penals i econòmics que els atorguen un marge de confiança en les seves decisions. Una confiança però que no pot servir per dilatar sine die una Proclamació formal d’Independència i la seva aplicació, ni tampoc per rebaixar o frustrar el dret inalienable a l’autodeterminació de la nació catalana. Tant de bo no ens haguem de lamentar d’una nova oportunitat perduda per a ser independents mentre l’estat espanyol executa la seva repressió.

Executiva Nacional